uz īsu brīdi par maiznieku…


ķer un grāb… skrien uz vielcienu, skrien uz vilcienu, skrien uz autobusu, skrien uz veikalu, skrien uz autobusu, skrien pie krāsniņas, skrien … jāskrien…

reizēm arī paeju nedaudz ātrāk, arī padarīt var vairāk. ir dienas, kad arī ko izdaru…

vakar iemīcīju ieraugu un noliku rūgšanai. līdz šīsdienas vakar neredzēju, kas sanācis. dvielis tik pat iekritis, pat piezagās bailes no kreisās puses, tad sadūšojos un vēru vaļā… ir sacēlusies mīkla. ne daudz, bet ir – jūtami, ar aci pamanāmi.

iestādu temperatūru un kādu laiku sildu cepeškrāsni. pamazām sāku veidot maizes bundžiņas. sākumā pat domāju, ka būs divos piegājienos jācep. bet, kad atlika trīs ēdamkarotes ieraugam, tad sanāca piecas vienības.

cepās vēl pacēlās un saskārās. varbūt nedaudz par ilgu cepu. pakaļa jau nedaudz melnāka tapusi. apsmērēju ar eļļu no abām pusēm un satinu cepampapīrā un saliku zem dvieļu kaudzītes, lai pamazām atdziest.

pirkstus trīs apdedzināju, nepateica, ka no krāsns ņemot maizei jābūt karstai 😀

bet labi, vismaz jūti kur esi bijis – pie krāsns, nevis pie maizes plaukta veikalā.

ir tikai jāizvēlas, kā tu gribi to iegūt.
ir tik daudz nezināmā, vēl tik daudz jāiemācās. dzīve daudz var iemācīt, vajag tikai darīt 😉

ja viens ēstu, varbūt 5dienām pietiktu. tātad, jācep 2-3 reizes vairāk. tas tāds aprēķins, ja grib ar pašceptu maizi sevi nodrošināt. var sestdienās sacept visai nedēļai.

lētāk? katrā ziņā, ne dārgāk par Lāču maizi un ar labu attieksmi arī labi garšos
patiesāk izjustāk. pamācoši…

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s